Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertisment: situaţia la punctele de trecere a frontierei cu Grecia s-a agravat

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Situația la punctelor de trecere a frontierei cu Grecia s-a agravat în ultimele zile, mai multe dintre acestea fiind blocate în totalitate în ambele sensuri, pe durată nedeterminată.

CHIŞINĂU, 21 feb — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a informat anterior cetăţenii RM care intenţionează să călătorească în Grecia sau să tranziteze această ţară că unele puncte de trecere a frontierei cu Republica Bulgaria sunt blocate, ca urmare a protestelor fermierilor eleni.

Totodată, instituţia anunţa despre pericolul blocării tuturor punctelor de trecere a frontierei Republicii Bulgaria cu Republica Elenă, recomandându-le cetăţenilor moldoveni care intenţionează să călătorească în Grecia să evite punctele de trecere a frontierei ale Bulgariei cu Grecia, utilizând punctele de trecere a frontierei cu Macedonia.

Migranten an der Grenze Mazedonien-Griechenland - Sputnik Moldova
Problema imigranților: "Schengen protejat" și Grecia vulnerabilă

MAIE a prezentat şi o listă a drumurilor naţionale, autostrăzilor şi regiunilor de pe teritoriul Republicii Elene unde era blocată sau perturbată circulaţia rutieră.

Între timp, situaţia la punctelor de frontieră dintre Bulgaria și Grecia s-a agravat, iar Ministerul de externe al României a informat sâmbătă că acestea sunt blocate în totalitate în ambele sensuri, pe durată nedeterminată.

De asemenea, la 20 februarie, autorităţile bulgare le-au recomandat turiştilor să evite traversării tuturor punctelor de frontieră cu Grecia, utilizând rute alternative prin Macedonia. Instituţia de resort precizează că prin punctele de frontieră „Кulata — Promahonas", „Ilinden — Еxochi", „Каpitan Petko Voievoda — Оrmenion", „Zlatograd — Тhermes", „Ivailovgrad — Ciprinos" și „Макаzа-Nimfea", nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.

Ministerul Afacerilor Externe al României informează permanent cetăţenii care intenţionează să tranziteze teritoriul Greciei în privinţa situaţiei actualizate la punctele de trecere a frontierei Republicii Elene cu Bulgaria, Turcia, Macedonia şi Albania, precum şi a blocajelor rutiere pe teritoriul ţării.

„Având în vedere că situaţia blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, se recomandă persoanelor interesate de tranzitarea teritoriului Greciei să verifice individual situaţia pe fiecare rută de călătorie", avertizează MAE din România.

Fluxul de știri
0