Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Laboratoare de preparare a drogurilor, descoperite în sudul ţării

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРабота экспертно-криминалистического центра
Работа экспертно-криминалистического центра - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci persoane au fost reţinute şi trei laboratoare de creştere a canabisului lichidate în cadrul unei operaţiuni comune a Procuraturii şi IGP.

CHIŞINĂU, 25 feb – Sputnik. Procuratura Generală anunţă despre reţinerea a cinci membri ai unui grup criminal organizat, specializat în producerea, păstrarea, transportarea şi comercializarea drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Operaţiunea de documentare şi reţinere a bănuiţilor a fost realizată de procurori, de comun cu ofiţerii Inspectoratului General al Poliţiei, în oraşul Cahul, unde locuiesc bănuiţii.

"În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile bănuiţilor, procurorii şi poliţiştii au depistat şi lichidat 3 laboratoare moderne de creştere a canabisului, cu sistem capilar de irigare, îngrăşăminte, sistem electronic de calcul şi repartizare a temperaturii şi umidităţii, care permitea creşterea plantelor într-un timp record", se precizează în comunicatul Procuraturii Generale.

Работа экспертно-криминалистического центра - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A fost deconspirată o rețea care transporta droguri din Moldova în Rusia

Au fost depistate de asemenea 24 de ghivece cu plante de cânepă, seminţe şi aproximativ 3 kilograme de plante de cânepă uscate, pregătită pentru realizare, dispozitiv inhalator confecţionat artizanal utilizat la consumul substanţelor narcotice cu urme vizibile de întrebuinţare, pastile psihotrope, dispozitive digitale de măsurare, plicuri din polietilenă pentru împachetare, mijloace financiare obţinute din vânzarea drogurilor, precum şi alte obiecte care vor servi în calitate de material probator în cadrul cauzei penale.

Anterior, a fost efectuată o achiziţie de control la unul dintre membrii grupului, fiind procurate 100 grame de canabis la un preţ de 7 mii de lei. Se presupune că din plantele de canabis depistate în timpul percheziţiilor membrii grupului ar fi putut obţine o masă totală de aproximativ 7 kg de plante uscate, valoarea cărora se estimează la circa 500 mii lei.

"Persoanele reţinute au vârstele cuprinse între 35 şi 45 de ani, printre acestea figurând şi un avocat — membru al grupării criminale şi consumator de droguri, care avea intenţia de a organiza şi instala un laborator similar la domiciliul său", mai comunică instituţia.

Procurorii urmează să le înainteze respectivilor învinuirea şi să solicite mandate de arest.

Acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţie continuă în scopul identificării tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

Fluxul de știri
0