Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost deconspirată o rețea care transporta droguri din Moldova în Rusia

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРабота экспертно-криминалистического центра
Работа экспертно-криминалистического центра - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci membri ai grupării, care transportau prin contrabandă substanţe narcotice din Moldova în FR, au fost plasați în arest. Complicii lor sunt dați în căutare.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Colaboratorii organelor de drept au dejucat activitatea unei grupări criminale, specializată în traficul ilegal al drogurilor în proporții deosebit de mari și livrării acestora în Rusia.

Борьба с преступностью - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Amanții adunau bani pentru nuntă, vânzând substanţe narcotice

Potrivit Inspectoratului General al Poliției al MAI al RM, din grupul infracţional făceau parte două femei și trei bărbați. Activitatea acestora a fost urmărită pe parcursul a două luni. Ca rezultat, unul dintre răufăcători a fost prins atunci când a încercat să vândă un kilogram de hydropon (marijuana modificată genetic, crescută în condiții speciale de laborator) cu 65 de mii de lei. Ulterior, la domiciliile suspecţilor au fost organizate percheziții, în cadrul cărora au fost descoperite încă cinci kilograme de hydropon și zece kilograme de marijuana. Valoarea totală a drogurilor atinge10 mii de dolari.

Toți membrii grupării au fost arestați. Pe numele lor a fost intentat un dosar penal în cadrul căruia ei riscă de la 7 la 15 ani de privațiune de libertate.

Identitatea complicilor lor, care vindeau drogurile în Rusia, încă nu a fost stabilită.

Fluxul de știri
0