Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autorităţile anunţă că vor promova concepţia "îmbătrânirea activă"

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaBătrână, pârtie
Bătrână, pârtie - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova va acorda o atenţie sporită politicilor de stat ce vizează problema îmbătrânirii populaţiei.

CHIŞINĂU, 24 feb – Sputnik. Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş, a abordat într-o discuţie cu reprezentantul UNFPA, Ian McFarlane, modul în care problema îmbătrânirii populaţiei ţării este reflectată în politicile statului nostru.

„Dinamica populației în contextul realităților economice și sociale actuale ne impune să venim cu acțiuni concrete pentru a pune în practică politicile statului privind îmbătrânirea populației”, a declarat ministrul, potrivit unui comunicat al MMPSF.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procesul de îmbătrânire a populației riscă să atingă proporții fără precedent

Totodată, Stela Grigoraş a apreciat drept importantă asistenţa oferite de UNFPA  în implementarea Programului național al securității demografice pentru perioada 2011-2025 și a Programului pentru integrarea problemei îmbătrânirii în politici.

La rândul său, McFarlane a reiterat angajamentul UNFPA de a sprijini ministerul în elaborarea unei metodologii care va analiza dinamica populaţiei, indicele de îmbătrânire activă și modul în care persoanele în etate pot contribui economic și participativ.

„Viziunea noastră pe termen lung este de a susține îmbătrânirea activă, astfel ca persoanele în etate să contribuie activ la dezvoltarea țării” a mai spus McFarlane.

Fluxul de știri
0