Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul moldovean al finanţelor va fi consiliat de un expert european

© Sputnik / Evgheni PanasencoMinisterul Finantelor al RM
Ministerul Finantelor al RM - Sputnik Moldova
Abonare
La Ministerul Finanţelor va activa un expert cu experienţă europeană, angajat în cadrul unui proiect de suport tehnic finanţat de UE.

CHIŞINĂU, 24 feb – Sputnik. La Ministerul Finanţelor a fost angajat un consultant special, care are misiunea de a oferi expertiză în domeniile managementului finanţelor publice şi prognozei macrofinanciare.

Este evorba despre expertul Lars Lage Olofsson, care va oferi consultanţă Ministerului Finanţelor în cadrul unui proiect de suport tehnic susţinut de Delegaţia UE la Chişinău, au precizat pentru Sputnik responsabili de la serviciul de presă al instituţiei.

Min Fin - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministerul Finanțelor: deficitul bugetar în 2016 va depăși 4 miliarde de lei

Lars Lage Olofsson va fi consilier de rang înalt al ministrului Finanţelor, iar misiunea acestuia este de a oferi consiliere şi consultanţă în domeniul finanţelor publice şi prognoză macrofinanciară, în vederea sporirii capacităţilor de implementare a prevederilor Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, inclusiv a Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (ZLSAC).

În opinia ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu, "prezenţa dlui Lars Lage Olofsson în cadrul Ministerului Finanţelor este extrem de valoroasă, în condiţiile în care sunt prestabilite sarcini de realizare a Planului de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană, inclusiv prin consolidarea capacităţilor de planificare strategică şi sectorială".

 

Fluxul de știri
0