Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Finanțelor: deficitul bugetar în 2016 va depăși 4 miliarde de lei

© Sputnik / Evgheni PanasencoMin Fin
Min Fin - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministrului Finanțelor Octavian Armașu, proiectului politicii bugetar-fiscale pe anul 2016 va fi prezentat în cel mai scurt timp spre examinare la Guvern și în Parlament

CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. În 2016, deficitul bugetului de stat al Moldovei va depăși 4 miliarde de lei, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Octavian Armașu, în cadrul ședinței comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe.

„Estimăm un deficit de 3,2% din PIB. Acesta este scopul nostru. În valoare absolută, acesta depășește 4 miliarde de lei. Sursele pentru acoperirea deficitului sunt privatizarea și finanțarea externă", a spus Armașu.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Republica Moldova
FMI şi condiţiile unui împrumut pentru Moldova

Acesta afirmă că în luna ianuarie veniturile în bugetul de stat al ţării au constituit un miliard 550 de milioane de lei. „Sursele principale ale acestor venituri au fost serviciile Fiscal și Vamal", a specificat Armașu, adăugând că în prima lună a anului curent s-a reușit acoperirea principalelor cheltuieli, iar dacă o astfel de tendință se va menține și în luna februarie, sistemul financiar-bugetar al țării ar putea fi deblocat.

Ministrul Finanțelor a menționat că în timpul cel mai apropiat este planifică prezentarea spre examinare la Guvern și în Parlament a proiectului politicii bugetar-fiscale pe anul 2016.

„De mâine, vom începe să discutăm proiectul politicii bugetar-fiscale împreună cu societatea civilă și cu reprezentanții mediului de afaceri. După care documentul va fi prezentat Guvernului, iar ulterior Parlamentului", a încheiat ministrul.

Fluxul de știri
0