Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operaţiune comună a Procuraturii şi SIS: vizate şi persoane cu funcţii publice

© Sputnik / Miroslav RotariOfiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii
Ofiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au deschis un nou dosar penal legat de încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor toxice în care sunt vizate şi persoane care deţin funcţii publice în cadrul instituţiilor de stat şi unele organe de drept.

CHIŞINĂU, 24 feb – Sputnik. Procurorii din Soroca împreună cu ofiţerii Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) au reţinut un locuitor al raionului Soroca, în vârstă de 27 de ani, bănuit de transportarea, comercializarea şi păstrarea ilegală a muniţiilor, precum şi încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor toxice.

Ofițer Pantera - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În curtea unei case din Cantemir au fost găsite 8 kg de mercur

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, la domiciliul persoanei indicate a fost depistat şi ridicat un container cu 1,5 kg de mercur alb, iar pe o altă adresă, indicată de bănuit, au fost găsite 16 cartuşe de calibru 5,45, 38 cartuşe de calibru 7,62, un cartuş neidentificat şi un fragment de cartuş.

Potrivit materialelor urmăririi penale, bănuitul intenţiona să comercializeze mercurul şi muniţiile aduse din regiunea transnistreană.

„În comiterea acestor infracţiuni au fost implicate persoane care deţin funcţii publice în cadrul instituţiilor de stat şi unele organe de drept”, anunţă Procuratura.

Procurorii şi ofiţerii SIS întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii provenienţei obiectelor depistate, implicarea altor persoane în schema infracţională.

Fluxul de știri
0