În Germania crește numărul celor nemulțumiți de creşterea fluxului de migranți

© AFP 2024 / DPA/Oliver BergПрохожие во время урагана в Кельне
Прохожие во время урагана в Кельне - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ultimului sondaj Sputnik, numărul celor care consideră că guvernul Germaniei nu trebuie să mai primească imigranți a crescut, pe când numărul celor convinși că "trebuie să-i primească" a scăzut considerabil în comparație cu datele sondajului anterior.

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Numărul nemților care consideră că guvernul nu trebuie să mai primească refugiați în țară, la o lună de la evenimentele din Koln, s-a redus cu 7%. Sondajul Sputnik. Opinii a fost efectuat în Germania de către cunoscuta companie de cercetare britanică Populus, pentru Agenția Internațională de Știri și Radio Sputnik.

Răspunzând la întrebarea "ar trebui guvernul Germaniei să mai admită sau nu refugiați în țară?", 41% dintre locuitorii Germaniei au afirmat că guvernul nu trebuie să mai găzduiască imigranți (este cu 6% mai mult în comparație cu un sondaj similar din octombrie 2015). Numărul celora care au răspuns că "trebuie să admită" s-a redus cu 7%, ceea ce prezintă o reducere importantă din punct de vedere statistic, și acum numărul lor constituie 51% contra 58% conform sondajului anterior.

Sondajele au fost efectuate de compania de cercetare Populus pentru Agenția de Știri Sputnik, între 25 septembrie și 15 octombrie 2015 și între 3 ș 4i februarie 2016. Eşantionul reprezintă populația după gen, vârstă și geografie. Marja de încredere pentru datele generale pe țară este de +/-3,1%, cu probabilitatea de încredere de 95%.

© SputnikGuvernul German trebuie să mai accepte refugiați în țară?
Guvernul German trebuie să mai accepte refugiați în țară? - Sputnik Moldova
Guvernul German trebuie să mai accepte refugiați în țară?

Despre proiectul „Sputnik. Mnenia". Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului este cunoscuta companie de cercetări „Populus". În cadrul proiectului „Sputnik. Mnenia" sunt realizate cu regularitate sondaje de opinii în țările Europei și în SUA pe cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik primesc 24 de ore din 24 ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0