Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Flash-mob anti-guvernamental pentru diplomaţii străini, organizat de PSRM

© Sputnik / Miroslav RotariDodon
Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Dodon și susţinătorii săi se vor aduna în fața a două ambasade și a unei reprezentanțe, pentru a organiza o "acțiune de convingere".

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Activiștii și susţinătorii Partidului Socialiștilor organizează marţi un flash-mob în fața reprezentanțelor diplomatice.

După cum a relatat pentru agenția Sputnik serviciul de presă al PSRM, acțiunea va fi organizată în fața ambasadelor României și SUA, dar și la Centrul de informare și documentare NATO.

"În cadrul acestei acțiuni vom îndemna misiunile diplomatice acreditate la Chișinău să nu susțină actuala putere din Republica Moldova", au declarat reprezentanții partidului.

Protest Poliție Parlament - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul, pe punctul de a da în judecată protestatarii

În Moldova, deja de jumătate de an au loc proteste anti-guvernamentale ale opoziției de stânga — Partidul Socialiștilor și "Partidul Nostru", dar și ale platformei de centru dreapta "DA" (Demnitate și Adevăr". Mitingurile s-au activizat la 20 ianuarie curent, pe fundalul învestirii Guvernului condus de Pavel Filip, membru al Partidului Democrat. Printre cerințele de bază ale protestatarilor sunt demisia Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului, organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și modificarea Constituției și trecerea la alegerea directă a președintelui ţării (acum șeful statului este ales de Parlament).

Fluxul de știri
0