Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul, pe punctul de a da în judecată protestatarii

© Sputnik / Miroslav RotariProtest Poliție Parlament
Protest Poliție Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Secretariatul Parlamentului a expediat la adresa PSRM, Partidului Nostru şi Platformei „Demnitate şi Adevăr” o solicitare în care cere achitarea benevolă a sumei pierderilor materiale în urma devastării clădirii forului legislativ.

CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. Partidele care au organizat la 20 ianuarie acţiunile de protest în faţa Parlamentului, în timpul învestirii Guvernului Pavel Filip, sunt obligate să plătească peste 750 de mii de lei despăgubiri în urma prejudiciului adus.

Сперва спецназовцы вытаскивали из толпы особо рьяных протестующих и по мере возможности обезвреживали их. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia a identificat 27 de protestatari care au luat cu asalt Parlamentul

Secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu, a expediat la adresa PSRM, Partidului Nostru şi Platformei „Demnitate şi Adevăr” o solicitare în care anunţă că dacă nu vor achita benevol suma pierderilor materiale în urma devastării clădirii forului legislativ, Secretariatul Parlamentului se va adresa în instanţă pentru soluţionarea litigiului, cu încasarea din contul celor trei formaţiuni a cheltuielilor de judecată şi a penalităţilor.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a reacţionat dur la această solicitare.

„Dar, când la 7 aprilie 2009 au ars clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei, de la cine au luat un miliard de lei pentru reconstrucţie? De la popor. Dar cine trebuie să se răsplătească cu miliardul furat din sistemul bancar? Tot poporul. Promit, aceste lucruri nu vor trece neobservate”, a reacţionat Dodon pe o reţea de socializare.

În anexa la solicitarea trimisă PSRM, Partidului Nostru şi Platformei „Demnitate şi Adevăr” mai sunt anexate şi documentele cu calculele estimative preventive ale pierderilor materiale pe fiecare obiect în parte în urma devastării clădirii Parlamentului la 20 ianuarie.

Fluxul de știri
0