Cluburi de homosexuali şi lesbiene în universităţile româneşti

© Sputnik / Андрей Стенин / Accesați arhiva multimediaГей-парад в Стамбуле. Paradă LGBT la Istanbul.
Гей-парад в Стамбуле. Paradă LGBT la Istanbul. - Sputnik Moldova
Abonare
În mediul universitar din România vor fi create cluburi pentru homosexuali, lesbiene, transsexuali şi transgenderi, anunţă ambasada Olandei la Bucureşti, care promite să sprijine procesul de creare a acestor cercuri.

CHIŞINĂU, 23 feb – Sputnik. Ambasada Olandei de la Bucureşti a anunţat că va susţine integrarea în România a experienţei olandeze în ceea ce priveşte dezvoltarea ideilor şi iniţiativelor de combatere a „homofobiei” în instituţiile de învăţământ.

Верховная Рада Украины - Sputnik Moldova
Proiectul de lege privind legalizarea prostituției a fost înregistrat de Radă

În acest scop, cu ocazia unei sărbători marcate de membrii LGBT, ambasada Olandei în România va susţine un atelier de lucru strategic, la care se va discuta despre crearea în mediile universitare a unor cluburi pentru homosexuali, transsexuali şi lesbiene. Scopul creării acestor cercuri este ca respectivele categorii să se poată întâlni periodic şi să promoveze combaterea discriminării membrilor LGBT.

„Ambasada Olandei în România sprijină evenimentul găzduit de Campus Pride Bucharest și asociaţia MozaiQ. Workshop-ul va fi organizat de COC Olanda şi se va axa pe tema creării de cluburi în care studenţii LGBT şi partenerii lor vor putea concepe şi dezvolta iniţiative de combatere în mediul academic a homofobiei și transfobiei şi vor putea consolida reţeaua de elevi LGBT”, se spune într-un comunicat al misiunii diplomatice respective.

Instituţia a mai subliniat că Olanda a pledat şi pledează pentru drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și transgenderilor (LGBT) începând cu anul 1946 până în zilele de azi. Iar COC Olanda luptă pentru dezincriminarea orientării sexuale, pentru identitate de gen şi pentru drepturi egale, emanciparea şi acceptarea socială a LGBT, atât în Olanda, cât şi peste tot în lume.

Ambasada Olandei în România mai subliniază că asociaţia COC este una dintre puţinele organizaţii LGBT, care are statut special consultativ pe lângă ONU.

 

Fluxul de știri
0