Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiectul de lege privind legalizarea prostituției a fost înregistrat de Radă

© SputnikВерховная Рада Украины
Верховная Рада Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul prevede reglementarea de către stat a acestei activităţi, garanțiilor sociale pentru prostituate, dar și obținerea unei surse de venit suplimentară la buget.

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Proiectul de lege ”Cu privire la reglementarea prostituției și activității instituţiilor care prestează servicii sexuale” a fost înregistrat în Rada Supremă a Ucrainei de către deputatul Andrei Nemirovski de la partidul ”Autoajutor” ("Самопомощь").

”Prostituția are nevoie de o reglementare de stat civilizată, instituirea garanțiilor sociale pentru prostituate, dar și obținerea unei surse suplimentare de venit la buget. Lipsa unei reglementări la moment duce, în particular, la extinderea traficului de persoane, atragerea cu forța, inclusiv a minorilor, în business-ul sexual”, se spune în nota explicativă la proiectul de lege.

După cum se menţionează, lipsa unei reglementări juridice în domeniului prostituției și activității instituţiilor care prestează servicii sexuale este parte a business-ului criminal, iar bugetul de stat nu încasează niciun venit din prostituţie, sub formă de impozite ori alte plăţi.

Pornind de la această situaţie, autorul proiectului de lege propune reglementarea domeniului prostituției și activității instituţiilor prestatoare de servicii sexuale în conformitate cu normele care sunt general recunoscute și aplicate în majoritatea țărilor europene dezvoltate, inclusiv garantarea drepturilor pentru prostituate și reglementarea juridică a acestei activităţi.

Fluxul de știri
0