Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Incidente în cadrul acţiunilor comemorative din Ucraina

© Sputnik / Vasily Prokopenko / Accesați arhiva multimediaНа площади Независимости в Киеве
На площади Независимости в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Acţiunile de comemorare a celor 100 de activişti, care au murit acum doi ani în timpul violenţelor de la Kiev, nu au trecut fără incidente.

CHIŞINĂU, 21 feb — Sputnik. Sâmbătă, la Kiev şi în alte oraşe ale Ucrainei au avut loc mai multe manifestaţii de comemorare a tragicelor evenimente de acum doi ani, când în urma confruntărilor din Piaţa Independenţei (Maidan)şi-au pierdut viaţa 100 de persoane, informează RIA Novosti.

În pofida unor măsuri de sporite de securitate, ziua respectivă nu a trecut fără incidente. Mai multe persoane cu vederi radicale au atacat sediile unor bănci ruseşti la Kiev, dar şi cel al omului de afaceri ucrainean Rinat Ahmetov. Aceştia au spart cu pietre geamurile instituţiilor, deteriorând echipament şi mobilier.

Министр экономики Украины Айварас Абромавичус - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ucraina: criza guvernamentală și începutul numărătorii inverse

Spre seară, în centrul capitalei ucrainene s-au produs ciocniri între activiştii Maidanului şi Garda Naţională.

Incidente similare au avut loc sâmbătă şi la Odesa, în timpul inaugurării unui monument-simbol în memoria „celor o sută de eroi". În timpul acestor acţiuni au răsunat critici dure la adresa autorităţilor, iar manifestanţii au ameninţat cu un nou maidan.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a participat împreună cu soţia la acţiunile de comemorare din centrul Kievului, promiţând că va insista să fie duse până la capăt investigarea crimelor comise împotriva activiştilor Euromaidanului. În opinia şefului statului, pentru ca cercetările să poată fi finalizate este nevoie de modificarea Constituţiei, în aspectul reformei judiciare. Poroşenko a dat de înţeles că se ştie deja cine sunt comanditarii, organizatorii şi executorii crimelor de pe Maidan, existând dovezi concludente în acest sens.

Fluxul de știri
0