Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia şi SUA au ajuns la un acord de încetare a focului în Siria

© Sputnik / Michael AlaeddinRaunioita Syyrian Homsissa
Raunioita Syyrian Homsissa - Sputnik Moldova
Abonare
Kremlinul şi Casa Albă au ajuns la un acord de încetare a focului în Siria, pentru a delimita teritoriile deţinute de SI. Totodată, forţele guvernamentale ale ţării, aviaţia rusă şi coaliţia în frunte cu SUA vor continua să aplice lovituri grupărilor teroriste.

CHIŞINĂU, 23 feb — Sputnik. Din 27 februarie, va intra în vigoare un acord de încetare a focului în Siria, se arată într-un comunicat comun ruso-american. Acordul prevede încetarea ostilităţilor între forţele guvernamentale şi grupările înarmate ale opoziţiei, însă exclude grupările teroriste Statul Islamic și Frontul al-Nosra, rețeaua siriană a organizației Al-Qaida şi alte grupări, recunoscute de ONU drept teroriste, informează RIA Novosti.

Президент РФ В.Путин принимает участие в 70-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН. Putin, Obama, Lavrov, Kerry - Sputnik Moldova
Putin şi Obama ar putea avea în curând o discuţie privind Siria

Potrivit documentului difuzat mai întâi de Departamentul de Stat de la Washington, iar ulterior şi de Kremlin, toate părţile care sunt de acord cu condiţiile acordului de încetare a focului vor trebui să informeze SUA sau Rusia despre aderarea lor la acesta, până în ziua de 26 februarie, ora 12.00.

"Încetarea ostilităților se va aplica părților implicate în conflictul sirian care au indicat că vor respecta și vor aplica condiţiile acordului", se arată în document.

Totodată, trupele guvernamentale siriene, aliaţii acestora, inclusiv forţele militare spaţiale ale FR, forţele coaliţiei conduse de SUA vor continua să aplice lovituri grupărilor teroriste.

Rusia și SUA sunt copreședinți ai Grupului internațional de sprijinire a Siriei, din care mai fac parte alte 17 țări.

Fluxul de știri
0