Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin şi Obama ar putea avea în curând o discuţie privind Siria

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин принимает участие в 70-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН. Putin, Obama, Lavrov, Kerry
Президент РФ В.Путин принимает участие в 70-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН. Putin, Obama, Lavrov, Kerry - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de stat al SUA, Jonh Kerry, a menţionat că se mai lucrează la detaliile pentru varianta finală a unui acord provizoriu vizând situaţia din Siria, iar în perioada imediat următoare ar putea avea loc o nouă discuţie cu privire la această problemă între preşedinţii Rusiei şi SUA.

CHIŞINĂU, 21 februarie — Sputnik. Secretarul de Stat american, Jonh Kerry, susţine că preşedintele SUA, Barack Obama, şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar putea avea în timpul apropiat o discuţie privind acordul de pace în Siria.

Kerry a menţionat că a purtat negocieri duminică dimineaţă cu şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, în cadrul cărora părţile şi-au exprimat speranţa că Obama şi Putin vor avea o discuţie în zilele apropiate şi că se va ajunge la un acord preliminar privind încetarea acţiunilor militare în Siria.

„Aştept ca preşedinţii noştri, preşedintele Obama şi preşedintele Putin, să poată discuta subiectul în zilele următoarele, pentru a încerca să rezolve această problemă”, scrie agenţia France Press, citând declaraţia Secretarul de Stat al SUA de la conferinţa de presă a acestuia.

Российская боевая авиация на аэродроме Хмеймим в Сирии - Sputnik Moldova
Locuitorii Europei și ai SUA susțin acțiunile militare ale FR în Siria

Kerry a mai afirmat că încă nu s-a ajuns la un acord final.

„Părţile continuă să completeze acordul cu mai multe detalii”, scrie agenţia Reuters, cu referire la declaraţiile lui Kerry.

Negocierile de la Geneva între guvernul sirian şi reprezentanţii opoziţiei siriene au început la 29 ianuarie. Acestea s-au desfăşurat în conformitate cu Rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, numărul 2254. Trimisul special al ONU în Siria, Steffan de Mistura, a declarat la 3 februarie că în negocierile inter-siriene a intervenit o pauză temporară, iar o nouă rundă de negocieri este planificată pentru 25 februarie.

Fluxul de știri
0