Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA: funcţionarii primăriei Chişinău „acceptau” mita cu zecile de mii

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele reţinute luni de CNA în legătură cu corupţia de la primăria capitalei riscă să stea la puşcărie cel puţin 7 ani.

CHIŞINĂU, 22 feb — Sputnik. CNA a anunţat că cele douăsprezece persoane, inclusiv cei doi funcţionari de la primăria capitalei, reţinute pentru presupuse fapte de corupţie, sunt anchetaţi la ora actuală de ofiţerii de urmărire penală.

ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Grozavu despre percheziții: ancheta se va descurca

CNA subliniază că atât şeful Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii, cât şi o subalternă a sa, au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind suspectaţi de corupere pasivă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii riscă până la 10 ani de închisoare.

Celelalte 10 persoane reţinute de CNA sunt bănuite de corupere activă şi riscă până la 7 ani de detenţie dacă li se va demonstra vinovăţia.

În urma investigaţiilor operative, s-a  constatat că pentru serviciile sale, şeful DADC accepta sume cuprinse între 500 de lei şi 10 000 de lei.

"Ca rezultat, actele solicitate erau eliberate în câteva zile sau chiar în aceeaşi zi, iar solicitantul primea pachetul de documente chiar în  biroul de serviciu al şefului interimar al DADC prin omiterea procedurii legale de eliberare prin ghişeul unic", se menţionează în comunicatul CNA.

Potrivit materialelor acumulate de oamenii legii, şeful interimar al Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii, în complicitate cu specialistul principal al direcţiei, acceptau şi primeau sistematic, personal sau prin intermediari, bunuri, privilegii sau avantaje sub orice formă, ce nu li se cuvin pentru a grăbi executarea unor acţiuni ce ţin de atribuţiile sale funcţionale.

De regulă era vorba despre urgentarea semnării proceselor-verbale de recepţie finală a unor lucrări de construcţie, intermedierea eliberării autorizaţiilor de construcţii, certificatelor de urbanism şi a altor documente, mai menţionează CNA.

Fluxul de știri
0