Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grozavu despre percheziții: ancheta se va descurca

© Sputnik / Miroslav Rotariședința primăriei заседание примэрии
ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprimarul capitalei a declarat că vina angajaților primăriei care figurează în 35 de dosare penale poate fi negată doar având temeiuri în acest sens.

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, consideră că ancheta trebuie să se descurce în situaţia respectivă și a declarat pentru jurnaliști  că nu poate infirma vina subalternilor săi în ale căror birouri au avut loc luni percheziții.

Luni, colaboratorii Centrului Național Anticorupție au întreprins 18 percheziții în cadrul a 35 de dosare penale, inclusiv în două birouri ale funcționarilor responsabili de eliberarea autorizațiilor pentru construcții. Printre aceștia se află adjunctul șefului direcției respective, Vasile Olaru.

„Nu pot nega că aceştia ar putea fi vinovaţi. Nu am nicio probă prin care aş putea demonstra aceasta. Eu cred că ancheta se va descurca. Anchetele din ultima perioadă privind activitatea primăriei au fost destul de profesioniste. Sper că se va face lumină și în acest caz", a spus Nistor Grozavu.

Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Scandal funciar la primăria Chișinău

Potrivit acestuia, angajații care au fost supuși perchezițiilor sunt responsabili pentru eliberarea autorizațiilor de construcție și darea în exploatare a clădirilor. Șeful direcției, susține Grozavu, este totodată și adjunctul şefului comisiei de dare în exploatare a construcțiilor. Ambele aceste sfere pot constitui obiectul anchetei, afirmă viceprimarul.

Grozavu a menționat că la recepția finală a unei construcții trebuie să existe întregul pachet de documente.

Nu este exclus ca vre-un document să lipsească sau ceva să nu corespundă legislației, a adăugat viceprimarul.

În respectivele dosare de corupţie sunt cercetaţi și alți demnitari, vameși și agenți economici. Este vorba în total de 17 persoane. Doi angajați ai primăriei sunt suspectați de corupere pasivă, iar ceilalți de dare de mită.

Ca urmare, opt persoane au fost reținute pentru 72 de ore, inclusiv conducătorii a două firme din Chișinău, arhitectul-șef al sectorului Buiucani din capitală și o persoană fizică.

Colaboratorii organelor de anchetă presupun că, pentru o anumită sumă de bani, funcționarii din primărie urgentau procesul recepției finale a clădirilor.

Fluxul de știri
0