Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandal funciar la primăria Chișinău

© Sputnik / Евгений ПанасенкоPrimăria Municipiului Chişinău
Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința consiliului municipal Chișinău nu a avut loc din lipsă de cvorum, iar pe coridoarele primăriei consilierii se certau din cauza chestiunilor funciare incluse pe ordinea de zi.

CHIȘINĂU, 4 feb — Sputnik. La primăria Chișinău a avut loc un nou scandal legat de construcțiile ilegale, iar ședința Consiliului municipal planificată pentru ziua de joi nu a mai avut loc.

În sală s-au prezentat doar 25 de consilieri, prea puțini pentru a întruni cvorumul. Din acest motiv, ședința nici nu a început. Deputatul socialist Vlad Bătrâncea a declarat că ședința nu a fost convocată conform legislației, iar consilierii planificaseră să examineze peste 400 de chestiuni funciare.

Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protestatarii au întrerupt ședința primăriei Chișinău

Potrivit lui Bătrâncea, formațiunea politică pe care o reprezintă pledează pentru faptul ca fiecare chestiune de acest gen să fie vizată de comisiile specializate ale Consiliului municipal Chișinău.

„Ne-am adresat la Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție pentru ca fiecare temă inclusă pe ordinea de zi să fie supusă expertizei anticorupție. Este vorba de tot ce se referă la privatizare, dare în arendă, vânzare sau ofertă tender", a spus Bătrâcea.

La rândul său, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a respins învinuirile, declarând că toate problemele ce țin de construcțiile din oraș au fost soluționate conform legii.

„În ceea ce ţine de construcții, acestea au fost verificate. Totul s-a făcut conform legii. Despre aceasta s-a vorbit de mai multe ori la ședințele primăriei. Orice companie de construcții care dispune de licență are dreptul să construiască, indiferent cui aparține. Dacă Inspecția de Stat în Construcții emite un aviz de sistare a lucrărilor, vom emite o dispoziție corespunzătoare", a precizat Chirtoacă.

Joi, mai mulți chișinăuieni au venit la primărie încercând să intre în audiență la edilul capitalei. În loc de aceasta, ei au asistat la certurile care s-au iscat pe coridoare între angajații primăriei, deputați și consilierii-socialiști. Socialiștii au încercat să înlesnească întâlnirea cetățenilor cu Chirtoacă, iar angajații primăriei i-au învinuit de încălcarea regimului de activitate al instituției.

Consilierii-socialiști au semnat anterior o inițiativă cu privire la organizarea pe 11 februarie a unei ședințe a Consiliului municipal, propunând propria lor ordine de zi și examinarea separată a fiecărei chestiuni funciare.

Fluxul de știri
0