Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă nu se ştie când vor fi aduşi moldovenii decedaţi în accidentul din Ucraina

© fb.com/moldovamea.mdДТП в Ширяевском районе Одесской области
ДТП в Ширяевском районе Одесской области - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia privind repatrierea corpurilor neînsufleţite a persoanelor decedate în accidentul care s-a produs pe o şosea din regiunea Odesa va fi luată în timpul apropiat, deoarece la moment este încă în desfăşurare expertiza medico-legală.

CHIŞINĂU, 22 feb — Sputnic. În timpul apropiat se va decide când vor fi aduse în Moldova cele trei persoane care au murit în accidentul produs în regiunea Odesa, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI al RM, Diana Ţurcan.

Accidentul a avut loc în noaptea de 21 februarie, în jurul orei trei, la kilometrul 375 pe drumul Kiev — Odesa, fiind implicate şase mijloace de transport, printre care şi autobuzului „Setra" care circula pe ruta „Moscova — Cahul". În autobuz se aflau 37 de oameni, toţi cetăţeni ai Republicii Moldova. Trei dintre aceştia au murit, iar şase au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"La moment, în spital a mai rămas doar şoferul. Restul pasagerilor au venit ieri cu un autobuz pus la dispoziţie de aceeaşi companie de transport. În timpul apropiat va fi luată decizia cu privirea la repatrierea corpurilor neînsufleţite a celor decedaţi. Deoarece expertiza medico-legală mai continuă, mâine vom avea mai multe detalii. Dacă va fi nevoie, serviciul nostru va acorda neapărat tot ajutorul necesar", a precizat Ţurcan.

Sticlă pe asfalt după accident rutier - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cauzele accidentului din Ucraina: Ministrul Transporturilor vrea răspunsuri

Potrivit anchetei, şoferul autobuzului Setra înregistrat în Republica Moldova, care circula pe ruta „Moscova — Cahul", a pierdut controlul asupra mijlocului de transport, care a intrat în coliziune cu două camioane, DAF şi MAN. În consecinţă, autobuzul s-a răsturnat, după care acesta a mai fost lovit de un alt camion, de marca Scania, în care a intrat ulterior un autoturism Chevrolet şi un microbuz Mercedes-Vito.

Printre cei decedaţi este un locuitor de 21 de ani al satului Bujac din raionul Comrat, unul de 25 de ani din satul Câşla al aceluiaşi raion şi altul de 39 de ani din raionul Cantemir.

Fluxul de știri
0