Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cauzele accidentului din Ucraina: Ministrul Transporturilor vrea răspunsuri

© Sputnik / Vladimir PolusatovSticlă pe asfalt după accident rutier
Sticlă pe asfalt după accident rutier - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor solicită o investigaţie în care să se stabilească cauzele accidentului cu implicarea autocarului moldovenesc pe teritoriul Ucrainei.

CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinchiuc, a solicitat Agenției Naționale de Transport Auto  (ANTA) examinarea în regim de urgență în comun cu organele de resort a accidentului produs la 21 februarie pe teritoriul Ucrainei, cu implicarea unui autocar din Republica Moldova. 

ДТП в Ширяевском районе Одесской области - Sputnik Moldova
Accidente
Trei morţi într-un accident cu implicarea autobuzului de pe ruta Moscova-Cahul.

Investigaţia trebuie să stabilească cauzele, circumstanțele și condițiile care au contribuit la producerea accidentului.

În dispoziția expediată ANTA, ministrul Transporturilor cere conducerii Agenției să atragă o atenție sporită respectării timpului de muncă și odihnă a conducătorilor auto antrenați în transportarea pasagerilor, respectării condițiilor de licențiere și autorizare de către operatorul de transport și a măsurilor de profilaxie întreprinse de operatorul de transport în vederea respectării regimului de muncă și odihnă, controlului tehnic, medical.

„Reieșind din rezultatele examinării, solicităm să întreprindeți măsurile de rigoare față de operatorii de transport care activează, în vederea respectării de către aceștia a legislației în vigoare și minimizării riscurilor de producere a accidentelor rutiere pe viitor” se menționează în documentul semnat de ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc.

În noaptea spre 21 februarie, în regiunea Odesa a avut loc un accident cu implicarea unui autobuz din Republica Moldova. În autocar se aflau 37 de persoane. În rezultatul accidentului au decedat trei bărbați cu vârstele de 21, 25 și 39 de ani.

Fluxul de știri
0