Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grupul Petrenco, eliberat contra unei sume de bani. Cât şi cine a plătit

© Sputnik / Miroslav RotariГригорий Петренко
Григорий Петренко - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru eliberarea grupului Petrenco din arest în izolator a fost achitată o cauţiune de 7 mii de lei - câte o mie de lei pentru fiecare învinuit.

CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. Magistraţii de la Judecătoria sectorului Râşcani i-au eliberat luni pe membrii grupului Grigore Petrenco din arest în izolator şi i-au plasat în arest la domiciliu. Este vorba despre ex-deputatul Grigore Petrenco, Mihail Amerberg, Pavel Grigorciuc, Oleg Buznea, Vladimir Jurat, Alexandr Roşco şi Andrei Druzi.

Eliberarea acestora din arest în izolator a fost solicitată de deputaţii PSRM. Socialiştii au depus în instanţă această solicitare în baza articolului 179 din Codul de Procedură Penală, care prevede eliberarea preventivilor în baza garanţiei personale. 

Григорий Петренко пытается сопротивляться полицейским. - Sputnik Moldova
Politică
Un incident fără precedent sau cum a fost scos Petrenco din judecătorie

„Garanţia personală constă în angajamentul în scris pe care persoane demne de încredere şi-l iau în sensul că, prin autoritatea lor şi suma bănească depusă, garantează comportamentul respectiv al bănuitului, învinuitului, inculpatului, inclusiv respectarea ordinii publice şi prezentarea lui când va fi citat de organul de urmărire penală sau de instanţa de judecată, precum şi îndeplinirea altor obligaţii procesuale. Numărul garanţilor nu poate fi mai mic de 2 şi mai mare de 5. Garanţia personală, ca măsură preventivă, se admite doar la cererea în scris a garanţilor şi cu acordul persoanei în privinţa căreia se dă garanţia”, ”, se spune în articolul respectiv.

Cei şapte învinuiţi au fost eliberaţi contra unei sume de 7 mii de lei. Potrivit Codului de Procedură Penală „la prezentarea în scris a garanţiei, fiecare garant concomitent depune la contul de depozit al procuraturii sau al instanţei de judecată o sumă bănească de la 50 la 300 unităţi convenţionale”.

Avocatul grupului Petrenco, Ana Ursache, a declarat pentru Sputnik că banii au fost achitaţi din contul deputaţilor Partidului Socialiştilor şi a patru deputaţi europeni.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul grupului Petrenco va avea loc la 26 februarie, ora 11, la sediul Judecătoriei Buiucani. 

Fluxul de știri
0