Locuitorii Europei și ai SUA susțin acțiunile militare ale FR în Siria

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaРоссийская боевая авиация на аэродроме "Хмеймим" в Сирии
Российская боевая авиация на аэродроме Хмеймим в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Europei Occidentale, precum și cei ai Statelor Unite ale Americii au fost întrebaţi despre atitudinea lor față de acțiunile militare ale Rusiei în Siria. Rezultatele sondajului sunt reflectate în proiectul „Sputnik.Opinii" („Sputnik. Mnenia”).

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Potrivit datelor sondajului „Sputnik.Opinii" realizat de către cunoscuta companie de cercetări „Populus" din Marea Britanie pentru Agenția Internațională de Știri și Radio „Sputnik", mai bine de jumătate din locuitorii Germaniei (51%), 42 % dintre cetățenii Marii Britanii și peste o treime  (35%) dintre americani susțin acțiunile Rusiei în Siria.

Doar locuitorii Turciei sunt împotriva operațiunilor desfășurate de Rusia în Siria: 64% sunt împotrivă și doar 17% le aprobă.

Бомбардировщик Су-24 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Incidentul cu avionul SU-24 va avea urmări pentru relaţia cu Turcia

La întrebarea „Sunteți sau nu la curent cu acțiunile militare ale Rusiei în Siria?", 90% dintre locuitorii Marii Britanii au răspuns că sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în Siria. La fel de bine informați despre operațiunile Rusiei în Siria sunt și cetățenii Turciei și ai Germaniei — câte 87% în fiecare țară. Și în SUA procentul respectiv este înalt 74%, dar și cei care nu cunosc nimic despre acest subiect sunt destul de mulți — 26%.Majoritatea nemților (63%), jumătate dintre britanici (50%) și circa o treime dintre americanii (30%) care știu de acțiunile militare ale Rusiei în Siria, consideră nejustificată doborârea a avionului rusesc de către Turcia. Și, dimpotrivă, 71% din cetățenii Turciei îi susțin pe cei care au dat comanda să fie doborât avionul.

Sondajul a fost realizat de către compania de cercetări „Populus" de la 2 până la 8 decembrie 2015. Au participat 4083 respondenți din 4 țări: Marea Britanie (1016), SUA (1005), Germania (1005), Turcia (1006). Eșantionul reprezintă populația pe criteriile de gen, vârstă, geografic. Marja de eroare pentru datele pe țară este de +/- 3,1%, cu probabilitatea de încredere de 95%.

Despre proiectul „Sputnik.Opinii"

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului este cunoscuta companie de cercetări „Populus". În cadrul proiectului „Sputnik.Opinii" sunt realizate cu regularitate sondaje de opinii în țările Europei și în SUA pe cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenție de Știri și Radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare.

© SputnikAtitudinea cetățenilor Europei și SUA față de acțiunile militare ale Rusiei în Siria
Atitudinea cetățenilor Europei și SUA față de acțiunile militare ale Rusiei în Siria - Sputnik Moldova
Atitudinea cetățenilor Europei și SUA față de acțiunile militare ale Rusiei în Siria
Fluxul de știri
0