Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Militarii ruși din Transnistria au marcat Ziua apărătorului Patriei

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Accesați arhiva multimediaУчения Оперативной группы российских войск в Приднестровье
Учения Оперативной группы российских войск в Приднестровье - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru militarii din Grupul Operativ de Trupe Ruse și familiile acestora a fost organizat un concert festiv dedicat sărbătorii gloriei militare.

TIRASPOL, 22 feb — Sputnik, Irina Leahova. Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) a organizat o festivitate cu ocazia Zilei apărătorului Patriei, transmite corespondentul special al agenției.

„Militarii ruși continuă să-și îndeplinească cinstit datoria lor de ostaș. Eu dau dovadă de devotament și eroism în situațiile de luptă, în operațiunile antiteroriste și la îndeplinirea rolului de pacificator", a declarat conducătorul GOTR, colonelul Dmitri Zelenkov, în cadrul festivității.

Тирасполь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu nu a exclus atribuirea unui statut special pentru Transnistria

Evgheni Șevciuk, șeful administrației de la Tiraspol, a menționat că „pentru Transnistria, GOTR reprezintă simbolul unui mare stat, simbolul țării în care am trăit cândva".

Militarii ruși au fost felicitați și de către ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametșin, acesta menționând că serviciul lor reprezintă o misiune de mare responsabilitate în vederea menținerii statutului FR ca al unei țări mediator și garant în reglementarea conflictului transnistrean.

„Noi cunoaștem foarte bine care este responsabilitatea ce le revine trupelor armate. Ostașii și ofițerii ruși au demonstrat lumii în repetate rânduri capacitatea de a acționa profesionist, organizat și cu mult curaj, devotament și îndeplinirea impecabilă a datoriei", a spus Muhametșin.

Totodată, ambasadorul a mulțumit pentru atitudinea prietenoasă manifestată față de GOTR și contingentul rusesc.

Fluxul de știri
0