Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conducerea BNM, râvnită deocamdată de numai două persoane

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Luni este ultima zi în care doritorii de a ocupa funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei îşi mai pot depuse dosarele. Până la moment, doar doi cetăţeni s-au arătat dispuşi să-şi asume conducerea regulatorului financiar naţional.

CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. Chiar dacă presa a scris despre mai multe posibile candidaturi, care ar putea fi nominalizate la şefia BNM, în dimineaţa zilei de luni, când expiră termenul de depunere a dosarelor, îşi prezentaseră actele de doar doi cetăţeni moldoveni.

Până la ora actuală, la Parlament şi-au prezentat dosarele Vadim Brînzan şi Roman Cernîşev. Ambii sunt specialişti în finanţe.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu a anunţat când va fi făcut public numele guvernatorului BNM

Sputnik aminteşte că, potrivit CV-ului prezentat de Cernâşev comisiei de concurs, candidatul are studii superioare în domeniul turismului şi administrării afacerilor. În prezent, Cernâşev ocupă funcţia de director al Consiliului Societăţii profesioniştilor în investiţii din Israel.

Alt doritor de a conduce BNM este Vadim Brînzan. Despre dânsul presa a menţionat faptul că are studii la Harvard şi conduce o companie înregistrată în SUA, specializată în servicii financiare.

Spicherul Andrian Candu a menţionat anterior că deşi lui îi revine prerogativa să propună Parlamentului spre aprobare candidatul la funcţia de Guvernatir al BNM, acesta preferă să confere cât mai multă transparenţă etapei de selectare a respectivului candidat.

Dacă până la sfârşitul zilei nu vor fi depuse şi alte dosare, spicherul va trebui să alegă între cei doi candidaţi, fie să desemneze o altă persoană, care va întruni toate criteriile formale, dar şi de pregătire profesională.

Fluxul de știri
0