Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Filat va primi astăzi o vizită în celulă. Vezi despre cine e vorba

© Sputnik / Мирослав Ротарьpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) îi vor vizita luni pe ex-premierul Vladimir Filat şi pe fostul deputat PCRM Grigore Petrenco la Penitenciarul nr.13.

CHIŞINĂU, 22 feb – Sputnik. Co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Valentina Leskaj și Ogmundur Jonasson, efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în zilele 22-23 februarie.

Potrivit Parlamentului, scopul vizitei deputaţilor europeni este de informare cu privire la recentele evoluții politice din Republica Moldova, precum și de examinare a condițiilor de detenție preventivă a ex-prim-ministrului Republicii Moldova, deputatul Vlad Filat și a fostului deputat Grigore Petrenco. 

Adriana Beţişor Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum decurge judecata în dosarul Filat: mărturiile procurorilor

Pe parcursul zilei de luni, 22 februarie, co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE vor purta discuții cu Vlad Filat și Grigore Petrenco, cu avocații acestora, precum și cu șeful Penitenciarului nr. 13, Igor Juvală.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, Vicepreședintele Legislativului Liliana Palihovici, Șeful delegației Parlamentului la APCE, cu conducerea partidelor parlamentare, deputații Marian Lupu, Președintele PD, Mihai Ghimpu, Președintele PL, Igor Dodon, Președintele PSRM, Vladimir Voronin, Președintele PCRM, precum și cu Vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț.

Conform programului vizitei, eurodeputații vor mai purta discuții cu Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, Directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Cujbă, Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan.

Co-raportorii Comisiei de monitorizare a APCE mai au prevăzute întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic, ai societății civile, ai partidelor extraparlamentare și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova.

La sfârșitul anului trecut, și Președintele Comisiei de monitorizare a APCE, Stefan Schennach a vizitat Republica Moldova.

Fluxul de știri
0