Primarul Londrei pledează pentru ieşirea Marii Britanii din UE

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин принимает участие в саммите G20 в Турции
Президент РФ В.Путин принимает участие в саммите G20 в Турции - Sputnik Moldova
Abonare
Poziţia primarului Londrei, Boris Johnson, ar putea influenţa decizia milioanelor de britanici care urmează să facă alegerea la referendumul din luna iunie.

Chişinău, 21 februarie — Sputnik. Primarul Londrei, Boris Johnson, susţine posibila ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. El a anunţat acest lucru în direct la o emisiune a postului TV Sky News.

Moscow hopes that while the European Union reviews possible new sanctions against Russia next week that “common sense will prevail.” - Sputnik Moldova
Acord semnat la Bruxelles. Statut special pentru Marea Britanie

Cu câteva ore înainte de declaraţia publică a primarului capitalei britanice, premierul Regatului Unit, David Cameron, a făcut un apel către Johnson să nu se alăture campaniei desfăşurate împotriva menţinerii statutului de membru al Marii Britanii în Uniunea Europeană. Poziţia lui Boris Johnosn, în vârstă de 51 de ani, ar putea influenţa decizia a milioane de britanici care urmează să facă alegerea la referendumul din luna iunie.

„Eu voi vota pentru ieşirea din UE, pentru că eu îmi doresc o tranzacţie mult mai avantajoasă pentru cetăţenii acestei ţări, pentru a le păstra banii şi a reîntoarce controlul", a spus Johnson jurnaliştilor lângă casa sa din nordul Londrei.

Johnson, care îşi încheie mandatul de primar al Londrei în luna mai, este considerat unul dintre succesorii lui Cameron. Un alt potenţial succesor este George Osborne, care susţine statutul de membru al Marii Britanii în UE.

Totodată, primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat că el nu leagă decizia sa de susţinere a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană cu ambiţiile de a deveni lider al Partidului Conservator.

First working meeting of G20 Summit - Sputnik Moldova
Sursă: Marea Britanie va anula din 2023 indemnizaţiile pentru cetăţenii UE

Johnson a mai anunţat că „nu va participa la multitudinea de dezbateri televizate împotriva altor membri ai partidului său".

Deja şase miniştri din Guvernul Regatului Unit au declarat deschis că for face campanie în rândul britanicilor pentru ieşirea din componenţa UE. Se presupune că lider al acestei campanii va fi lord cancelarul şi ministrul Justiţiei al Marii Britanii, Michael Gove. Ministrul are această poziţie deja de 30 de ani.

Anterior, premierul britanic, David Cameron, a anunţat că referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană va avea loc la 23 iunie 2016.

Fluxul de știri
0