Kerry: Obama şi Putin vor discuta în timpul apropiat acordul privind Siria

© Sputnik / Aleksej NIkolskij / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin og Barack Obama
Vladimir Putin og Barack Obama - Sputnik Moldova
Abonare
Acordul temporar privind Siria „încă mai adună detalii", însă în zilele următoare este stabilită o discuţie la acest subiect între liderii american şi rus, a declarat Secretarul de Stat al SUA.

Chişinău, 21 februarie — Sputnik. Secretarul de Stat Jonh Kerry a declarat că preşedintele SUA, Barack Obama, şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar putea discuta în timpul apropiat despre încheierea unui acord de pace privind Siria.

Президент РФ В.Путин принимает участие в 70-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН - Sputnik Moldova
Politică
Obama şi Putin au păreri opuse în privinţa regimului Bashar al-Assad

Potrivit lui Kerry, el a desfăşurat duminică dimineaţă negocieri cu ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Părţile şi-au exprimat speranţa că Obama şi Putin vor avea o discuţie în zilele apropiate pentru a ajunge la un acord preliminar privind încetarea acţiunilor militare în Siria.

„Aştept ca preşedinţii noştri, preşedintele Obama şi preşedintele Putin, să poată vorbi despre aceasta în următoarele zile, pentru a încerca să rezolve această problemă", scrie agenţia France Press, citând declaraţia Secretarul de Stat al SUA de la conferinţa de presă a acestuia.

Kerry a mai spus că la un acord final încă nu s-a ajuns. „Părţile continuă să suplimenteze acordul cu mai multe detalii", scrie agenţia Reuters, cu referire la declaraţiile lui Kerry.

Negocierile de la Geneva între guvernul sirian şi reprezentanţii opoziţiei siriene au început la 29 ianuarie. Acestea s-au desfăşurat în conformitate cu Rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU cu numărul 2254. Trimisul special al ONU în Siria, Steffan de Mistura, a declarat la 3 februarie că în negocierile intra-siriene a intervenit o pauză temporară, iar o nouă rundă de negocieri este planificată pentru 25 februarie.

Fluxul de știri
0