Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Obama şi Putin au păreri opuse în privinţa regimului Bashar al-Assad

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин принимает участие в 70-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН
Президент РФ В.Путин принимает участие в 70-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a cerut luni, de la tribuna ONU, înlăturarea regimului din Siria. Omologul său rus, Vladimir Putin, a declarat că îl va susţine pe Bashar al-Assad

CHIŞINĂU, 29 sept — Sputnik. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, dar şi alţi lideri occidentali, a cerut luni, de la tribuna ONU, înlăturarea regimului Bashar al-Assad, ca o condiţie primordială în soluţionarea conflictului din Siria.

„Statele Unite sunt pregătite să colaboreze cu orice altă ţară, inclusiv cu Rusia şi Iran, pentru găsirea unei soluţii la conflictul din Siria”, a declarat Obama la Adunarea Generală ONU, potrivit Mediafax.

Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Secretarul general NATO: Este nevoie de coordonare cu Rusia în privința Siriei

„Bashar al-Assad a comis acte brutale împotriva propriului popor: o soluţie în Siria trebuie să includă tranziţia spre o nouă administraţie”, a subliniat preşedintele Statelor Unite.

În schimb, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a pledat pentru combaterea terorismului în Siria, afirmând că susţine menţinerea regimului Bashar al-Assad.

„Exportul aşa-numitelor revoluţii democratice continuă. Departe de a învăţa din propriile erori, acestea sunt repetate. Este suficient să ne uităm la Orientul Mijlociu şi la nordul Africii… În loc să aducă reforme, ingerinţele străine au generat violenţă, sărăcie şi anarhie socială”, a afirmat Putin. „Vidul de putere din Orientul Mijlociu a început să fie acoperit de militanţi islamişti, de terorişti… Credem că este o eroare enormă să nu cooperăm cu Administraţia şi cu armata siriană. În conformitate cu legislaţia internaţională, trebuie să creăm o largă coaliţie internaţională împotriva terorismului. Este logic că ţările dezvoltate ar trebui să joace roluri în această coaliţie”, a explicat liderul rus.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupări teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Fluxul de știri
0