Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAIE face precizări privitor la cetăţenii morţi în accidentul din regiunea Odesa

© Sputnik / Vladimir PolusatovSticlă pe asfalt după accident rutier
Sticlă pe asfalt după accident rutier - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, toate cele 37 de persoane din autobuzul implicat în accidentul care s-a produs în Ucraina sunt cetăţeni ai Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 21 feb — Sputnik. Serviciul de presă al MAEIE a confirmat pentru corespondentul Sputnik că toţi pasagerii autobuzului care circula pe ruta „Moscova — Cahul", implicat într-un grav accident de circulaţie în regiunea Odesa, sunt cetăţeni ai Republicii Moldova.

Accidentul s-a produs în noaptea de 21 februarie, în jurul orei trei, la kilometrul 375 pe drumul Kiev — Odesa, fiind implicate şase mijloace de transport, printre care şi autobuzului „Setra” care circula pe ruta „Moscova — Cahul".

„În autobuz se aflau 37 de oameni, toţi cetăţeni ai Republicii Moldova. Trei dintre aceştia au murit, iar şase au fost spitalizaţi", au declarat surse din cadrul serviciului de presă al instituţiei de politică externă a ţării.

ДТП в Ширяевском районе Одесской области - Sputnik Moldova
Accidente
Trei morţi într-un accident cu implicarea autobuzului de pe ruta Moscova-Cahul.

Conform ultimelor informaţii, câteva persoane care au ajuns anterior în spital pentru îngrijiri medicale, au fost deja externate. Ceilalţi pasageri vor fi aduşi în ţară din Ucraina în timpul apropiat.

Potrivit anchetei, şoferul autobuzului „Setra” înregistrat în Republica Moldova, care circula pe ruta „Moscova-Cahul", a pierdut controlul asupra mijlocului de transport şi s-a tamponat cu două camioane, „DA”F şi „MAN”. În consecinţă, autobuzul s-a răsturnat, după care acesta a mai fost lovit de un alt camion, de marca „Scania”, în care a intrat ulterior un autoturism „Chevrolet” şi un microbuz „Mercedes-Vito”.

Fluxul de știri
0