Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandal cu drone şi case de lux. Ce afirmă protagoniştii

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Accesați arhiva multimediaПразднование 150-летнего юбилея Единения теленгитов с Россией
Празднование 150-летнего юбилея Единения теленгитов с Россией - Sputnik Moldova
Abonare
Filmările cu drona în care apar imagini cu o casă de lux, care îi este atribuită lui Vladimir Voronin, au iscat un schimb de replici între liderul comunist şi ex-premierul RM, Ion Sturza.

CHIŞINĂU, 21 feb — Sputnic. Informaţiile despre presupusa casă pe care şi-ar construi-o fostul preşedinte al ţării, Vladimir Voronin, pe strada Ciocârliei din capitală au fost vehiculate încă în anul 2010, fiind dezminţite la vremea respectivă de şeful PCRM. Recent, subiectul a fost reluat, unele medii de informare difuzând imagini cu edificiul luxos care ar fi construit pentru Voronin, filmate deja de la înălţime, cu o dronă.

Partidul Comuniştilor a emis un comunicat în care a dezminţit faptul că imensa construcţie i-ar aparţine lui Voronin, iar reluarea informaţiei respective, după o perioadă de şase ani, ar urmări doar discreditarea liderului PCRM.

„La rugămintea lui Vladimir Voronin, îi anunţăm pe autori şi pe toţi cei care au distribuit această informaţie care are drept scop discreditarea preşedintelui PCRM că împotriva lor va fi iniţiat un proces de judecată pentru calomnie", se spune în comunicatul formaţiunii.

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Voronin şi Sturza au avut afaceri comune la FinComBank

Liderul comuniştilor a precizat totodată pentru ProTV, postul de televiziune care a difuzat imaginile, că nu are nimic cu această casă care se construieşte deja de mai mulţi ani şi că el locuieşte într-un bloc de pe strada Serghei Lazo.
Voronin a mai menţionat că fiul şi fiica sa locuiesc de peste zece ani în zona respectivă şi nici ei nu au nimic în comun cu construcţia respectivă.

Totodată, atât Vladimir Voronin, cât şi colegii săi de partid au afirmat că au reuşit să afle că drona cu ajutorul căreia a fost realizat materialul video îi aparţine unei companii care este finanţata de către omul de afaceri Ion Sturza.

În opinia lui Voronin, fostul premier se răzbună în felul acesta pentru faptul că comuniştii l-au dat jos la vremea respectivă de la şefia Guvernului, dar şi pentru a diminua rolul partidului şi al liderului acestuia.

La rândul său, Sturza a declarat pentru ProTV că nu ştie a cui este drona. Dar a ţinut să confirme că ceea ce s-a filmat cu drona nu este casa lui Voronin, ci doar SPA-ul de lângă casă, care ar costa peste 7 milioane de dolari.

Ar fi de amintit că acum mai bine de o lună, Ion Sturza a lansat învinuiri fără acoperire la adresa unui judecător al Curţii Constituţionale din Moldova, afirmând că acesta ar fi plecat la Bucureşti cu un avion privat.

Instituţia a reacţionat atunci cu un comunicat în care a menţionat că „dezminte speculațiile vehiculate de dl Ion Sturza pe o rețea de socializare și preluate de unele medii de informare privind pretinsa aducere/ducere a unui judecător al CCM cu un avion privat".

Sturza a fost nevoit atunci să recunoască faptul că a dezinformat şi să prezinte scuze publice Înaltei Curţi. „Îmi cer scuze dacă este doar o speculaţie…", a scris acesta pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Fluxul de știri
0