Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova are un candidat pentru funcţia de Secretar General ‪ONU

© Sputnik / Evghenii PanasencoNatalia Gherman Наталья Герман
Natalia Gherman Наталья Герман - Sputnik Moldova
Abonare
Pe site-ul oficial al organizaţiei internaţionale a fost publică o scrisoare semnată de premierul Moldovei, Pavel Filip, prin care ex-ministrul de Externe Natalia Gherman este recomandată pentru postul de Secretar General al organizaţiei internaţionale.

CHIŞINĂU, 20 feb — Sputnik. Guvernul de la Chişinău a înaintat-o pe Natalia Gherman, fost ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova pentru funcţia de Secretar General ‪ONU.

Demersul a fost făcut printr-o scrisoare oficială semnată de prim-ministrul Pavel Filip şi trimisă la Națiunile Unite prin intermediul ambasadorului ţării noastre la ONU, Vlad Lupan.

Здание ООН - Sputnik Moldova
A demarat campania electorală pentru postul de nou secretar general al ONU

În scrisoare se menţionează că Natalia Gherman ar fi un candidat potrivit pentru această funcţie, fiind invocată activitatea acesteia în calitate de ambasador, ministru de externe, dar şi premier interimar al RM.

Nominalizarea Nataliei Gherman s-a făcut în cadrul campaniei iniţiate de Organizaţia Naţiunilor Unite privind alegerea unei femei în fruntea acestei organizaţii — „A Woman for UN Secretary-General".

Adunarea Generală ONU în cadrul căreia va fi ales Secretarul General al organizaţiei este planificată pentru toamna anului 2016.

Fluxul de știri
0