Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statul scoate la vânzare un şir de proprietăţi, printre care SA Tutun şi UNIC

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaАукцион
Аукцион - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţia Proprietăţii Publice anunță desfășurarea, în perioada 19 februarie – 08 aprilie, a unei noi runde de privatizare.

CHIŞINĂU, 19 feb – Sputnik. La 16 martie, va avea loc o licitaţie „cu strigare” pentru privatizarea a 12 bunuri, inclusiv 2 complexe patrimoniale unice, 4 complexe de bunuri imobile și 6 obiecte nefinalizate, informează agenţia proprietăţii publice. Preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la licitaţie „cu strigare” se estimează la peste 35,7 milioane de lei.

Totodată, va fi organizat un concurs investiţional pentru privatizarea a două bunuri imobile — cinematografele din Fălești și Leova. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 23 martie. Suma mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la concurs investiţional constituie 1,04 milioane lei, volumul minim al investiţiilor – 2,7 milioane lei, cu realizarea în decursul a 3 ani.

Afaceri.Economie.Privatizare - Sputnik Moldova
Politică
S-a încheiat şi a doua rundă de privatizare

Concursul va fi desfăşurat și pentru privatizarea a 19 bunuri, inclusiv 18 întreprinderi de stat, complexe patrimoniale unice, termenul limită de depunere a ofertelor 23 martie. Suma mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la concurs comercial se estimează la 669 589 000 lei.

Licitaţii „cu strigare” pe piața reglementată vor fi organizate pentru vânzarea pachetelor de acţiuni proprietate publică de stat din 24 societăţi pe acţiuni, inclusiv 12 cu cotă majoritară, între care se regăsesc S.A.”Barza Albă” (100%), S.A.”Tutun –CTC”((90,81%), S.A. Magazinul Universal Central ”UNIC”(85,45%), S.A.”Aeroport Catering” (100%), S.A.”Floare — Carpet”(59,486%).

Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţurile iniţiale de vânzare a pachetelor de acțiuni expuse pe piața reglementată se estimează la aproape 1,6 milioane lei.

Persoanele interesate pot lua cunoştinţă cu materialele din dosarele bunurilor supuse privatizării în incinta Agenţiei Proprietăţii Publice – Camera de date. În scopul informării suplimentare referitor la starea economică, juridică și fizică a bunurilor la solicitare vor fi, totodată, organizate vizite la întreprinderile expuse la vânzare.

Fluxul de știri
0