Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

S-a încheiat şi a doua rundă de privatizare

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAfaceri.Economie.Privatizare
Afaceri.Economie.Privatizare - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei anunţă că la cea de a doua rundă de privatizare au fost expuse 60 de bunuri proprietate publică de stat.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Ministerul Economiei (MEC) a anunţat că a fost finalizată a doua rundă de privatizare, desfăşurată în perioada 28.08-16.10.2015 de către Agenţia Proprietăţi Publice, se spune într-un comunicat al MEC.

La a doua rundă de privatizare au fost expuse 60 de bunuri proprietate publică de stat.

„La licitaţia cu strigare, din 6 octombrie, au fost expuse 12 bunuri: 6 obiecte nefinalizate, 4 complexe de bunuri imobile și 2 întreprinderi de stat), fiind adjudecat 1 obiect nefinalizat (Blocul administrativ al Institutului de Microbiologie și Virusologie cu terenul aferent de 9,0671 hectare”, notează sursa.

Аукцион - Sputnik Moldova
Proprietăţi de stat în valoare de peste un miliard, scoase la vânzare în Moldova

În comunicat se mai spune că „la concursul comercial organizat în perioada 28 august-7 octombrie au fost expuse 20 de bunuri: 18 întreprinderi de stat, 1 pachet de acțiuni şi 1 bun mobil. În cadrul concursului, a fost acceptată privatizarea a 2 întreprinderi de stat, Sanatoriul preventoriu de bază “Constructorul” și „Detaşamentul de Pază Paramilitară”, termenul de achitare a prețului fiind 9 noiembrie 2015”.

De asemenea, „la concursul investițional organizat în perioada 28 august-7 octombrie au fost expuse cinematografele din orașele Fălești și Leova, însă oferte de privatizare nu au fost depuse”.

„La licitațiile cu strigare organizate în perioada 12-16 octombrie la Bursa de Valori au fost expuse 26 de pachete de acţiuni ale statului, fiind tranzacţionate acțiunile S.A. „PROT- Cantemir” (28,064%), s. Cania, r-nul. Cantemir”, informează MEC.

Fluxul de știri
0