Prima reacție la amenințările lui Renzi la adresa țărilor UE din Europa de Est

© Sputnik / Achilleas ZavallisMigrants
Migrants - Sputnik Moldova
Abonare
Ungaria a calificat amenințarea Italiei privind aplicarea sancțiunilor drept „șantaj politic". Autoritățile ungare au amintit despre nefuncționalitatea cotelor pentru distribuirea refugiaților în UE.

Chișinău, 19 februarie — Sputnik. Amenințarea prim-ministrului Italiei, Matteo Renzi, de a lipsi de sprijin financiar țările Uniunii Europene din Estul Europei, reprezintă un „șantaj politic", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, Zoltan Kovacs.

Matteo Renzi a amenințat țările UE din Europa de Est cu încetarea sprijinului financiar, dacă nu vor îndeplini acordurile privind acceptarea de refugiați și nu vor demonstra mai multă solidaritate în rezolvarea crizei imigranților.

Migrants en Italie - Sputnik Moldova
Sursă: Renzi a amenințat cu sancțiuni țările UE din Estul Europei

Kovacs a reiterat poziția Ungariei despre nefuncționalitatea cotelor de distribuire a refugiaților în UE și a constatat eșecul actualei politici europene privind imigrația, anunță agenția Reuters.

Precizăm că anterior șeful Cancelariei primului ministru ungar, Janos Lazar, a declarat că Ungaria și țările Grupului de la Visegrad au ajuns la un acord care stipulează că situația privind imigranții trebuie rezolvată în primul rând la frontiera grecească. Potrivit lui Lazăr, dacă între Grecia și frontiera Schengen nu ar fi fost o a doua linie de apărare, Europa ar fi abandonat țările Balcanice în voia sorții.

Conform datelor Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, Frontex, în anul 2015 în Uniunea Europeană au ajuns 1,8 milioane de imigranți. Comisia Europeană a declarat că actuala criză din lume, declanșată de valul de imigranți, este cea mai mare de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0