Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unde va ajunge Merkel cu politica sa față de migranți

© Sputnik / Сергей Строителев / Accesați arhiva multimediaСитуация с беженцами на греческом острове Лесбос
Ситуация с беженцами на греческом острове Лесбос - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul rus Leonid Gusev consideră că politica cancelarului Germaniei ar putea fi contestată de mai multe țări ale UE.

CHIȘINĂU, 19 feb — Sputnik. Leonid Gusev, colaborator științific superior la Institutul de cercetări internaționale de la ISRIM, a subliniat, în ajunul prezentării bilanțului summit-ului statelor Uniunii Europene la Bruxelles, că soartă politică de mai departe a cancelarului Germaniei Angela Merkel depinde exclusiv de situația internă din țară.

"Astăzi putem vorbi de creșterea unor tendinţe negative legate de sosirea în țară a imigranților. A sporit numărul furturilor, iar asta îi irită pe oameni. Și asta fără a mai discuta problema de la Koln. Am venit recent de la Berlin, acolo s-au schimbat multe în ultima perioadă", a spus Gusev.

Migranten an der Grenze Mazedonien-Griechenland - Sputnik Moldova
Problema imigranților: "Schengen protejat" și Grecia vulnerabilă

Potrivit acestuia, consecințele respectivei situații instabile nu au ocolit-o nici pe Merkel. Gusev a amintit că prim-ministrul Bavariei a declarat că autoritățile acestui land nu vor primi refugiați. Ar fi de menţionat însă că acest funcționar este de iure unul dintre aliaţi politici ai cancelarului.

Expertul a subliniat că astăzi cancelarul Germaniei este cel mai influent politician în UE, iar criticile la adresa politicii sale pot influența multe lucruri.

”Există probabilitate că împotriva politicii lui Merkel, care îndeamnă să fie acceptați refugiații, să se opună țările membre UE din Europa de Est. De exemplu, Polonia. Aceasta este o țară mare și vocea ei va fi auzită. În estul Europei, de departe, nu sunt acceptate chiar toate "valorile europene", iar din acest motiv acestea sunt criticate periodic la Bruxelles", a spus Gusev.

Potrivit expertului, țările din Europa de Est, care se pronunță împotriva găzduirii refugiaților pot fi înțelese — ele sunt preocupate de propria prosperitate.

"De altfel, nici în partea de Est a Germaniei imigranții nu se prea grăbesc să ajungă. Ei se îndreaptă în cea mai mare parte spre partea de Vest a RFG", a adăugat Gusev.

În perioada 18-19 februarie, la Bruxelles are loc summit-ul UE. În cadrul forumului sunt discutate un şir de probleme importante pentru Europa, inclusiv cele legate de afluxul imigranților din țările Orientului Apropiat.

© SputnikGuvernul German trebuie să mai accepte refugiați în țară?
Guvernul German trebuie să mai accepte refugiați în țară? - Sputnik Moldova
Guvernul German trebuie să mai accepte refugiați în țară?
Fluxul de știri
0