Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: vrem să scoatem Moldova de sub monitorizarea APCE

© Sputnik / Мирослав РотарьГодовщина вывода советских войск из Афганистана
Годовщина вывода советских войск из Афганистана - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Obiectivul de bază al ţării noastre în cooperarea cu Consiliul Europei şi cu Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este încheierea monitorizării Republicii Moldova, atât de către APCE, cât și la nivelul Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale, susţine premierul Filip.

CHIŞINĂU, 19 feb – Sputnik. Premierul moldovean Pavel Filip a avut joi o întrevedere cu Jose-Luis Herrero, şeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova. Potrivit serviciului de presă al guvernului, premierul i-a spus lui Herrero că scopul ţării noastre este să iasă de sub monitorizarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Участие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova riscă să piardă dreptul de vot la APCE

În cadrul discuţiei premierul a apreciat înalt rolul Consiliului Europei în procesul de modernizare şi democratizare a Republicii Moldova.

„Obiectivul de bază al ţării noastre în cooperarea cu Consiliul Europei (CoE), Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), este încheierea monitorizării Republicii Moldova, atât de către APCE, cât și la nivelul Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al CoE”, a declarat Pavel Filip.

Şeful guvernului a dat asigurări că executivul de la Chişinău este determinat să întreprindă acţiuni concrete şi prompte pentru promovarea reformelor necesare şi atingerea obiectivelor propuse, prioritare fiind stabilizarea sectorului financiar-bancar şi reforma sistemului judiciar.

Sursa mai notează că José-Luis Herrero a confirmat deschiderea Consiliului Europei pentru un dialog constructiv şi disponibilitatea de a oferi expertiza necesară în procesul de armonizare a legislaţiei Republicii Moldova la standardele europene.

 

Fluxul de știri
0