Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip nu vrea doar bani de la FMI

© Preşedinţia Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Semnarea unui nou acord cu FMI are o cu totul altă importanţă, decât luarea de împrumuturi de la această structură financiară internaţională, susţine Pavel Filip.

CHIŞINĂU, 27 ian – Sputnik. Prim-ministrul moldovean, Pavel Filip, a declarat miercuri la întâlnirea sa cu preşedinţii de raioane că acordul cu FMI este important nu pentru ca Republica Moldova să primească bani de la această instituţie, ci pentru refacerea relaţiilor cu partenerii de dezvoltare.

Premierul Filip s-a arătat convins că în timpul apropiat misiunea FMI va veni în ţara noastră şi că, foarte curând, guvernul moldovean va avea un nou acord de colaborare cu FMI.

Офис МВФ в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova va primi bani de la BM și FMI, însă cu o condiție

În acest context, premierul moldovean a subliniat că acordul respectiv este important nu atât pentru împrumuturile pe care le-ar putea lua guvernul de la FMI, ci pentru faptul că respectivul acord va permite refacerea relaţiilor cu partenerii de dezvoltare.

Filip a menţionat că este vorba despre suportul financiar din partea Uniunii Europene de care a beneficiat ţara noastră, şi de care guvernul ar putea beneficia în continuare, în cazul în care va fi reluată colaborarea cu FMI.

Totodată, şeful Cabinetului de Miniştri s-a arătat încrezător că guvernul de la Bucureşti va acorda prima tranşă din ajutorul financiar promis guvernului de la Chişinău, până la semnarea acordului cu FMI.

Fluxul de știri
0