Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O reuniune moldo-belarusă importantă va avea loc la Chişinău

© Ministerul Economiei al RMMinistrul Economiei, Octavian Calmîc
Ministrul Economiei, Octavian Calmîc - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia interguvernamentală moldo-belarusă pentru cooperare comercial-economică se va întruni la Chișinău în a doua jumătate a anului curent.

CHIŞINĂU, 18 feb – Sputnik. Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, a avut joi o întrevedere cu ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Serghei Ciciuc. Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, subiectul principal al discuţiei a vizat organizarea ședinţei ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru colaborare comercial-economică la Chişinău, în a doua jumătate a anului curent.

Aleksandr Lukaşenko şi Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Politică
Pentru vizita lui Timofti la Minsk au fost alocați o jumătate de milion de lei

Părțile au abordat subiecte ce țin de dezvoltarea relațiilor comerciale şi economice, facilitarea schimburilor comerciale dintre cele două state și atragerea proiectelor de investiții, precum deschiderea în Republica Belarus a unor întreprinderi mixte în diferite ramuri industriale, mai informează sursa.

Un alt subiect de discuție a vizat asigurarea procesului de asamblare la Chişinău a autobuzelor belaruse “MAZ”. În context, Octavian Calmâc a subliniat că Acordul între Ministerul Economiei al Republicii Moldova şi Ministerul Industriei al Republicii Belarus privind implementarea proiectului comun de renovare a parcului de autobuze în Republica Moldova în prezent urmează procedurile interne de iniţiere a negocierilor şi semnare.

"Până în prezent, între Republica Moldova și Republica Belarus au fost semnate 77 de acorduri, care acoperă aproape toate domeniile de cooperare. Organizarea ședinţei ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru colaborare comercial-economică la Chişinău se regăsește în Planul de acţiuni privind realizarea înţelegerilor convenite în cadrul vizitei oficiale în Republica Belarus a Preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti, în perioada 16-17 iulie 2015", subliniază Ministerul Economiei.

Fluxul de știri
0