Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pentru vizita lui Timofti la Minsk au fost alocați o jumătate de milion de lei

© Preşedinţia Republicii MoldovaAleksandr Lukaşenko şi Nicolae Timofti
Aleksandr Lukaşenko şi Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Delegația moldovenească, în frunte cu președintele ţării, s-a deplasat în capitala Belarusului cu o rută charter.

 

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Potrivit Ministerului Finanțelor, pentru acoperirea cheltuielilor de transport ale președintelui Moldovei în capitala Belarusului, în fondul de rezervă al Guvernului Republicii Moldova au fost prevăzuți 550,8 mii de lei.

Vizita de lucru a președintelui a durat doar două zile (16-17 iulie). Totodată, pentru transportarea delegației moldovenești a fost instituită o rută specială Chișinău – Minsk — Chișinău.

Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Cine îl va însoţi pe Nicolae Timofti în Republica Belarus?

Anterior, pentru vizitele în străinătate ale lui Timofti, din Fondul de Rezervă al Guvernului au fost alocaţi 956,1 mii de lei. Astfel, 486,7 mii de lei au fost cheltuiți pentru transportarea delegației moldovenești, în frunte cu şeful statului, care a participat la summit-ul Parteneriatului Estic ce a avut loc la Riga între 21 și 22 mai. În afară de aceasta, o delegație din Moldova, condusă de Timofti, a participat la lucrările summitului șefilor de state și guverne membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, care a avut loc în capitala Albaniei, Tirana, la 25-26 mai. Atunci pentru cheltuielile de transport ale funcționarilor au fost alocați 469,4 mii de lei.

În august, din Fondul de Rezervă al Guvernului Moldovei au fost cheltuiți 983,3 mii de lei din milionul prevăzut pentru acoperirea diverselor cheltuieli ale cancelariei de stat legate de Premiul Național – 2015. Încă 500 de mii de lei au fost alocați de Ministerul Economiei pentru organizarea Zilei Naționale a Republicii în cadrul expoziției internaționale ”Milano – 2015”, care a avut loc la Milano la 29 august.

În total, de la începutul anului, din fondul de rezervă al Guvernului au fost cheltuiți 15 milioane 293,6 mii de lei din cei 26 de milioane 383,2 mii de lei prevăzuți de acesta.

 

Fluxul de știri
0