Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veteranii Serviciilor speciale se pronunță împotriva reformării SIS

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit interlocutorului Sputnik Moldova, nimic bun nu va aduce excluderea cuvântului "securitate " din titulatura organului de securitate a statului. Acest lucru nu poate să nu dea de gândit.

CHIȘINĂU, 18 feb — Sputnik. Nu este indicat să fie exclus chiar cuvântul "securitate" din titulatura organului care este responsabil de securitatea statului, a declarat miercuri pentru corespondentul Sputnik colonelul de securitate în rezervă Vladimir Voznesenskii, referindu-se la intenția autorităților de a reforma structurii respective.

"În primul rând, denumirea este importantă deoarece ea relevă sfera de activitate a organului respectiv. În al doilea rând, în acest context nu putem să nu ne întrebăm cu ce se va ocupa această structură cu noua titulatură. În orice caz, pentru a ajunge la o concluzie definitivă, trebuie citit însuşi proiectul de lege", a spus Voznesenskii.

БТР-80 - советская боевая машина, которая была на вооружении в годы Афганской войны. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Generalii americani au fost informaţi despre sistemul de securitate al Moldovei

Anterior, Veaceslav Untilă, deputat în Parlament din partea Partidului Liberal, a propus Ministerului Justiției pentru examinare un proiect de lege care prevede lichidarea Serviciului de Informații și Securitate şi crearea în baza acestuia a Serviciului Național de Informaţii (SNI).

Ministerul Justiției a avizat pozitiv proiectul de lege. Acesta urmează să fie examinat de Parlament.

"Fiecare stat suveran are nevoie de serviciile sale speciale, care vor apăra acest stat. Dacă acest serviciu va fi transformat într-un organ de colectare a informației, acest lucru nu va aduce nimic bun", consideră Voznesenskii.

Potrivit lui, Moldova are de cine să se apere astăzi.

"Moldova se află astăzi în contextul unei fisuri geopolitice. Mai mult, un mare pericol vine din partea terorismului internațional, a fluxului de imigranți care, dacă vor fi reorientați în direcția noastră, nu este exclus că împreună cu ei hotarul să fie traversat și de teroriști. Vom putea rezolva noi aceste probleme doar prin simpla colectare a informației?", a punctat Voznesenskii.

Fluxul de știri
0