Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Generalii americani au fost informaţi despre sistemul de securitate al Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьБТР-80 - советская боевая машина, которая была на вооружении в годы Афганской войны.
БТР-80 - советская боевая машина, которая была на вооружении в годы Афганской войны. - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării a oferit militarilor americani informaţii despre sistemul de securitate, reforma sectorului de apărare, principalele documente strategice în domeniul militar.

CHIŞINĂU, 16 feb – Sputnik. Rolul Ministerului Apărării în sistemul de securitate al Republicii Moldova, reforma sectorului de apărare, principalele documente strategice în domeniul militar, contribuţia Statelor Unite ale Americii şi organizaţiilor internaţionale OSCE, UE şi NATO în realizarea obiectivelor naţionale de apărare, participarea militarilor moldoveni în misiunile internaţionale de menţinere a păcii, dar şi provocările majore pe segmentul de apărare au constituit subiectele principale pe agenda discuţiilor dintre conducerea Ministerului Apărării şi delegaţia militarilor americani. 

В Молдову прибыла группа американских генералов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Misterul avionului militar american pe Aeroportul Chișinău a fost dezlegat

Șaptesprezece generali și amirali și un membru civil al Serviciului Executiv Superior al Departamentului Apărării al SUA se află într-o vizită la Chișinău. Vizita face parte dintr-un turneu regional al militarilor americani. Acest grup face parte din cursul de studii executiv Capstone care studiază securitatea națională și politica externă.

Ministrul Apărării Anatol Şalaru a menţionat că scopul conducerii instituţiei este de a reforma şi a aduce armata la standarde euroatlantice, pentru că Armata Naţională are nevoie de forţe active, bine instruite, sisteme de armament, tehnică şi echipament militar modern, care să permită şi să asigure îndeplinirea de către militari a misiunilor prevăzute de Constituţie.

„Obiectivele pe care mi le-am asumat prevăd o alocare de resurse financiare, care depăşesc bugetul actual al Ministerului Apărării. Şi aici asistenţa din partea partenerilor devine fundamentală. Aş vrea să menţionez că pe lângă SUA, o contribuţie semnificativă la dezvoltarea Armatei Naţionale o au România, Lituania, Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Suedia şi alţi parteneri externi”, a declarat Şalaru.

Vizita generalilor şi amiralilor americani la Chişinău se încheie marţi, 16 februarie. Aceştia au venit în capitala Moldovei cu un avion militar al US AIR FORCE, care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău în ziua de vineri, 12 februarie.

Turul regional al militarilor SUA mai include vizite în Ucraina, Estonia, Germania și Belgia.

Fluxul de știri
0