Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova ar putea apărea pâinea socială ieftină

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaХлебопекарня на элеваторе в районном центре Шипуново, pâine
Хлебопекарня на элеваторе в районном центре Шипуново, pâine - Sputnik Moldova
Abonare
Cu susținerea Guvernului, SA"Franzeluța" ar putea să înceapă de săptămâna viitoare vânzarea pâinii sociale ieftine.

CHIȘINĂU, 18 feb — Sputnik. De săptămâna viitoare, în Moldova ar putea să apară pâine socială la un preț accesibil, a declarat la întâlnirea cu prim-ministrul Boris Andros, director general al întreprinderii SA "Franzeluța".

Guvernul este preocupat în prezent de depășirea crizei economice. O atenție deosebită este acordată prețurilor la produsele de primă necesitate.

"Noi suntem gata să acordăm ajutor producătorilor la soluţionarea problemelor cu care se confruntă. Totodată, producătorii, la rândul lor, trebuie să optimizeze cheltuielile și să nu aibă supraprofit, asigurând optimizarea prețurilor", a declarat Filip.

Примэрия города Оргеева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
”Pâinea socială” va costa doi lei la Orhei

Șeful SA "Franzeluța" a subliniat că de săptămâna viitoare poate începe vânzarea pâinii sociale la un preț redus, însă cu susținerea Guvernului și prin soluţionarea unor anumite probleme. Andros a mai solicitat ajutorul premierului pentru deblocarea creditului polonez și pentru accesul la rezervele de grâu ale statului, pe care întreprinderea promite să le întoarcă după ce va fi strânsă noua recoltă.

Șeful cabinetului de miniștri a confirmat că Guvernul este gata să rezolve aceste probleme.

Fluxul de știri
0