Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Pâinea socială” va costa doi lei la Orhei

© Sputnik / Yana ZaharovaПримэрия города Оргеева
Примэрия города Оргеева - Sputnik Moldova
Abonare
În cel mai apropiat timp, în cinci sectoare din Orhei vor apare magazine sociale pentru cetățenii cu venituri reduse.

 

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Consiliul municipal Orhei a decis să înceapă urgent reparația străzilor, dar și să schimbe în bază de grant iluminarea din oraș.

De finanțarea celui de-al doilea proiect se va ocupa o firmă privată, care a semnat un contract cu organizația obștească ”Pentru Orhei”. Este planificat ca până la 8 noiembrie toate străzile să fie iluminate.

Şor Шор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ilan Şor: timp de două luni veţi vedea rezultate concrete la Orhei

Primăria a mai decis să înceapă reparația a 18 străzi din sectorul Lupoaica, proiect ce va costa mai mult de șase milioane de lei. Lucrările vor fi efectuate de compania ”Genesis International”, iar finanțarea se va face din granturile organizației ”Pentru Orhei”.

Mai mult decât atât, prin decizia Consiliului orășenesc, de la 1 august, locuitorii orașului nu vor mai plăti taxa de 2 lei pentru amenajarea orașului. Tot de la această dată, din sursele ”Apă Canal Orhei”, vor fi compensate în proporţie de 50 la sută tarifele la apă pentru persoanele fizice.

Așa cum a menționat în cadrul ședinței Consiliului primarul Ilan Șor, în ultima perioadă pierderile întreprinderii constituie 40%, de aceea acum acolo se face un audit. Primarul a mai adăugat că din ianuarie 2016, în Orhei va fi renovat transportul public.

”Deja a fost reprezentantul companiei "Hyundai”, cu care vom semna un contract de livrare a 42 de autobuze, acestea având capacitatea puțin mai mare decât a unui microbuz. Livrarea lor se va încheia în decembrie. Punerea în exploatare este planificată pentru 15 ianuarie 2016. Toate autobuzele sunt noi și corespund standardelor internaționale și normelor ecologice”, a precizat Șor.

În cel mai apropiat timp, în cinci sectoare ale Orheiului vor apare magazine sociale pentru cetățenii cu venituri reduse. În aceste puncte, produsele se vor vinde la un preț mai mic decât cel comercial. Acolo va apare și ”pâinea socială”, care va costa doar doi lei.

 

 

Fluxul de știri
0