Preşedintele moldovean Timofti a discutat cu Tăriceanu şi Iordache

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti, Bucureşti, 17.02.2016
Nicolae Timofti, Bucureşti, 17.02.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul vizitei sale oficiale la Bucureşti, preşedintele moldovean i-a asigurat pe Călin Popescu-Tăriceanu şi pe Florin Iordache că Republica Moldova va îndeplini condiţiile impuse de România în vederea acordării creditului de 150 de milioane de euro. Oficialii au discutat şi chestiuni legate de interconexiunile energetice.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut miercuri întrevederi cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu și cu vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, informează serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale de la Chişinău.

În cadrul acestor discuţii, președintele Timofti s-a pronunţat în favoarea intensificării contactelor pe linie parlamentară şi a mulţumit pentru susţinerea oferită de Parlamentul României proiectelor care vizează Republica Moldova.

Premierul român, Dacian Cioloş şi preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, Bucureşti, 17.02.2016 - Sputnik Moldova
Timofti i-a mulţumit lui Cioloş pentru sprijin „necondiţionat”

Timofti a dat asigurări că Republica Moldova va îndeplini condiţiile României pentru obţinerea primei tranşe din împrumutul de 150 de milioane de euro, promis de statul român.

Sursa mai notează că şeful Senatului român a declarat că România este interesată de stabilitatea și de menținerea cursului european al Republicii Moldova. Călin Popescu Tăriceanu a mai afirmat că Moldova trebuie să recupereze întârzierile înregistrate în implementarea Acordului de Asociere pentru a recăpăta susținerea și încrederea partenerilor externi de dezvoltare, a Fondul Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, i-a dat asigurări preşedintelui moldovean că orice proiect care ţine de Republica Moldova va avea susţinere în Parlamentul României.

În discuţiile cu cei doi oficiali români, preşedintele moldovean a abordat şi aspecte care vizează proiectele de interconectare energetică, dar şi posibilitatea lansării unui program de înfrăţire a localităţilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Fluxul de știri
0