Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Timofti promite să găsească o ieșire din criză

© photo: facebook/Nicolae Timofti Presedintele Republicii MoldovaПрезидент Молдовы Николай Тимофти и президент Румынии Клаус Йоханнис
Президент Молдовы Николай Тимофти и президент Румынии Клаус Йоханнис - Sputnik Moldova
Abonare
După consultările cu FMI și țările europene, „noi vom găsi căile de ieşire din situaţia nu uşoară”, a declarat la București pentru jurnaliști președintele RM, Nicolae Timofti.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat la încheierea întrevederii cu șeful statului român, Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă comune, că Moldova va reuşi să găsească o ieşire din situaţia dificilă în care se află la ora actuală.

„Sunt multe nereguli în domeniul financiar-bancar. În urma consultărilor cu FMI, cu ţările UE, cu sprijinul prietenilor noştri, al partenerilor, noi vom găsi căile de ieşire din situaţia nu uşoară. Nu avem altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât calea de integrare europeană", a spus Timofti, subliniind că crede în perspectiva Moldovei de a deveni membru al UE.

Nicolae Timofti şi Aleksandr Lukaşenko, Minsk - Sputnik Moldova
Politică
Timofti a recunoscut că a recitat poezii la un summit CSI

„Situaţia  nu este simplă, dar eu cred că Republica Moldova, poporul Republicii Moldova  vor alege întotdeauna în Parlament forţe proeuropene", consideră Președintele RM.

Totodată, el este de părere că criza politică și problemele instituționale din Moldova nu au influențat asupra dialogului cu România, ci, dimpotrivă, au apropiat aceste țări.

„Atunci când vorbim de investiții, este important ca în Moldova săi investească banii un partener serios, cu intenții bune, așa cum este pentru noi România", a mai afirmat Timofti.

Șeful statului s-a pronunţat, de asemenea, pentru continuarea colaborării în domeniul energetic dintre România şi Moldova.

Fluxul de știri
0