Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti a recunoscut că a recitat poezii la un summit CSI

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti şi Aleksandr Lukaşenko, Minsk
Nicolae Timofti şi Aleksandr Lukaşenko, Minsk - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, la Bucureşti, preşedintele român Klaus Iohannis a aflat cu ce se ocupă omologul său moldovean, Nicolae Timofti, atunci când participă la summit-urile şefilor de state din spaţiul CSI.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a informat miercuri pe omologul său de la Bucureşti, Klaus Iohannis, că la unul dintre summit-urile şefilor de state din CSI (Comunitatea Statelor Independente) a recitat versuri şi a vorbit despre poezie.

Премьер-министр РФ В. Путин провел встречу с исполнительным секретарем СНГ Сергеем Лебедевым - Sputnik Moldova
Țările CSI tind spre efectuarea achitărilor reciproce în monedă națională

Ce a dorit de fapt să spună Timofti, atunci când s-a referit la acest caz de la summit-ul CSI la care a participat?

Din spusele lui Timofti rezultă că dânsul a intenţionat să îi pună la curent pe omologii săi din CSI cu faptul că vorbeşte limba română.

„La o şedinţă a şefilor de state din CSI am vorbit despre poezie. Am vorbit şi despre limba în care se citesc poeziile”, a declarat Timofti.

Preşedintele a mai relatat că unul dintre omologii săi l-ar fi rugat să precizeze în ce limbă vorbeşte, la care şeful statului moldovean a spus că vorbeşte româna şi că aceasta este limba părinţilor, moşilor şi strămoşilor săi.

Fluxul de știri
0