Țările CSI tind spre efectuarea achitărilor reciproce în monedă națională

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ В. Путин провел встречу с исполнительным секретарем СНГ Сергеем Лебедевым
Премьер-министр РФ В. Путин провел встречу с исполнительным секретарем СНГ Сергеем Лебедевым - Sputnik Moldova
Abonare
„Problemele legate de plățile în dolari ne pun în situația ca țările noastre să caute variante de alternativă”, a declarat Serghei Lebedev, președintele comitetului executiv al CSI.

CHIȘINĂU, 5 nov — Sputnik. Țările CSI se orientează spre introducerea achitărilor reciproce în moneda lor națională, a declarat joi la Minsk în fața jurnaliștilor Serghei Lebedev, președintele comitetului executiv al CSI.

„Problemele legate de plățile în dolari ne pun în situația ca țările noastre să caute variante de alternativă", a declarat Serghei Lebedev.

Ședința șefilor de guverne ale ţărilor CSI va avea loc în decembrie la Dushanbe

Potrivit acestuia, despre faptul că „este necesar ca țările CSI să treacă la achitările reciproce în valută națională" s-a vorbit „insistent" la ședințele Consiliului șefilor țărilor CSI de la Astana și Dușanbe.

Un bun exemplu îl reprezintă Rusia și Belarus care deja au trecut la achitările în valută națională. Ceilalți parteneri manifestă și ei interes pentru asta.

„Sunt convins că în cel mai scurt timp vor fi luate decizii optime care vor permite efectuarea achitărilor reciproce în monedă națională între țările CSI", a concluzionat Lebedev.

Fluxul de știri
0