Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste jumătate de centner de mercur a fost descoperit la Chișinău

© Sputnik / А. Соломонов / Accesați arhiva multimediaКонтейнер с радиоактивными веществами.
Контейнер с радиоактивными веществами. - Sputnik Moldova
Abonare
Substanța periculoasă era păstrată în curtea unei case de locuit de la Buiucani. Persoanele implicate în acest caz riscă până la 10 ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Colaboratorii Procuraturii Generale și Serviciului de Informație și Securitate au descoperit aproximativ 60 de kilograme de mercur în curtea unei case de locuit din sectorul Buiucani.

Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei persoane au fost învinuite de contrabandă cu mercur

Încărcătura era păstrată în zece containere metalice, câte 5-6 kilograme în fiecare. Acesta a fost descoperit în cadrul investigaţiilor într-un dosar penal, intentat în octombrie 2015 împotriva unei grupări criminale ai cărei membri au fost reținuți luna aceasta. În comunicatul Procuraturii Generale se menţionează că din grupare făceau parte și persoane juridice care, după cum a stabilit ancheta, contrafăceau documente pentru dreptul de conducere a mijloacelor de transport.

După cum a comunicat miercuri pentru Sputnik șeful serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, dacă se va dovedi că stăpânul casei în curtea căreia a fost descoperită substanța toxică este implicat în păstrarea acesteia, el riscă 10 ani privațiune de libertate. Același lucru îi poate aștepta și pe cei care au fost reținuți deja în acest dosar.

Fluxul de știri
0