Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat la judecată în cămaşă albă şi pantaloni la dungă

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria sectorului Buiucani examinează miercuri dosarul în fond al ex-premierului Vladimir Filat, acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 17 feb – Sputnik. Îmbrăcat în cămaşă albă, fără cravată şi în costum. Aşa s-a prezentat miercuri la şedinţa de judecată ex-premierul Vladimir Filat,acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în cadrul dosarului fraudelor bancare.

Şedinţa de judecată în fond are loc la Judecătoria sectorului Buiucani.

Ex-premierul pare bine dispus şi sănătos. Acesta a fost escortat în sala de judecată de ofiţerii Departamentului cu misiuni speciale a Ministerului Justiţiei „Pantera” cu cătuşele pe mâini.

Filat nu a făcut nici o declaraţie pentru presă în timp ce a trecut prin faţa mulţimii de jurnalişti care au venit să mediatizeze evenimentul. 

Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce surprize a pregătit Filat pentru şedinţa de judecată de miercuri

La 2 februarie, judecătorii au anulat şedinţa pe acest caz din cauză că Filat s-a îmbolnăvit de otită cronică şi nu a putut să se prezinte în faţa instanţei.

La finele săptămânii trecute, şefa Secţiei relaţii publice a Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur, a declarat pentru agenţia Sputnik, că starea de sănătate a deţinutului preventiv Filat îi permite să se prezinte la şedinţele de judecată.

Bucur a precizat că medicii de la Penitenciarul nr.13, unde se află în arest preventiv ex-premierul Vladimir Filat, califică starea de sănătate a acestuia ca una satisfăcătoare.

„Starea de sănătate a preventivului Vladimir Filat este una satisfăcătoare. Medicii de la penitenciar îi administrează lui Filat doar vitamine după tratamentul cu antibiotice pe care l-a urmat”, a declarat Bucur.

În ianuarie, au început şedinţele de judecată în fond în cazul lui Filat. Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b şi 326 alineat 3, litera a. Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Ex-premierul se află în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chişinău.

Fluxul de știri
0