Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gheretele din centrul Chișinăului vor fi evacuate deja în martie

© Александр ВолковУлицы Кишинева
Улицы Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chișinăului, vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, nu mai vrea să vopsească tonetele şi gheretele comerciale.

CHIȘINĂU, 17 feb — Sputnik. Primele gherete neautorizate din centrul Chișinăului vor începe să fie demolate deja în martie, iar numărul de chioșcuri comerciale mobile se va reduce considerabil în oraș, au comunicat pentru Sputnik surse de la Primăria orașului.

Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
De ce Chirtoacă este principalul vinovat de explozia din Piața Centrală

Anterior, Dorin Chirtoacă propunea ca chioșcurile să fie vopsite în culori pastelate dar, inspirându-se probabil de la primarul Moscovei, Serghei Sobianin, el şi-a anunţat intenţia de a demola toate chioşcurile din centrul Chişinăului.

"Vom începe demolarea deja în martie. Gheretele staționare vor fi substituite de construcții mobile compacte. Cât privește chioșcurile comerciale mobile, numărul acestora va fi redus considerabil", a relatat sursa de la Primărie.

Acum şapte ani, Chirtoacă a mai încercat să cureţe capitala Moldovei de construcțiile haotice, de tot felul de chioșcuri și tonete, dar şi-a suspendat ulterior decizia. În prezent, în Chișinău există peste 4000 de gherete, cea mai mare parte dintre ele fiind amplasate de-a lungul trotuarelor.

Fluxul de știri
0